Siirry pääsisältöön

Vantaan valtuustoon vastuullisesti ja välittäen

 Miksi olen ehdolla? Miksi olen Kokoomuksen ehdokas? Minkälaisia ajatuksia minulla on Vantaan ja Kivistön kehittämiseen?  Kuva: Pixabay


Hyvä elämä pohjautuu toimivaan arkeen. Siihen kuuluvat sujuva liikenne, riittävän lähellä olevat laadukkaat päiväkodit ja koulut monella asteella sekä muut kaupunkilaisten tarvitsemat palvelut kuten terveyspalvelut. Näiden lisäksi kaupunkilaiset tarvitsevat yhtä paljon myös yksityisten palveluntuottajien palveluita kuten kauppoja ja ravintoloita. Kaupungin pitää luoda puitteita palveluntuottajille eli yrityksille toimia.

Kivistöstä on kasvanut pikkukaupungin kokoinen vantaalainen kaupunginosa, mutta meillä arki ei suju kaikilta osin. Kauppakeskusta ei ole saatu, ja vuokrattavia parkkipaikkoja ei ole. Sama tilanne on Keimolanmäessä, jossa ei ole edes pientä ruokakauppaa ja matkaa juna-asemalle on enemmän. Alakouluja ja yläkoulukin Kivistössä on, mutta lukiolaisille Vantaalla on paikkoja liian vähän. Kivistöläiset ansaitsevat enemmän.

Kivistön kauppakeskuksen alkuperäinen suunnitelma kariutui, ja mikä pahinta viivästytti korvaavia hankkeita. Sopimus oli kaupungin ja erityisesti asukkaan kannalta huono, koska viivästyksiä ei ollut sanktioitu. Se oli myös liian mahtipontinen: haaveiltiin Jumboa suuremmasta ostoskeskuksesta. Toimivan arjen turvaamiseksi nykyinen vaatimattomampi kauppakeskushanke riittää kivistöläisille. Tärkeintä on hankkeen realistisuus.

Uutena mahtipontisena hankkeena Vantaalle ollaan suunnittelemassa raitiovaunua. Olisiko sittenkin parempi kehittää lyhyin vuorovälein kulkevaa sähköbussiliikennettä monille vantaalaisille juna-asemillemme. Asemiltammehan pääsee sujuvasti Helsinkiin, Vantaan suurimpiin keskuksiin ja lentoasemalle.

Vastuu alkaa siitä, että välittää. Kun minä olen Kivistössä, olen kotona. Haluan kehittää Vantaata ja Kivistöä siten, että asuinalue sopii ihmisille muuttuvissa elämäntilanteissa. Ihmisen ei pidä joutua muuttamaan pois kodistaan, jos hän tarvitsee auton tai jos lapsi haluaa mennä lukioon. Minä haluan olla rakentamassa toimivaa arkea vantaalaisille.

Toimivat palvelut pitää rahoittaa. Heikommasta on pidettävä huolta, lasten ja nuorten täytyy voida opiskella ja arvokas vanhuus on turvattava. Jotta voidaan jakaa, täytyy olla jaettavaa. Yritykset työllistävät ja maksavat veroja. Se tuo jaettavaa ja hyvinvointia kaikille. Osa yrityksistä tuottaa myös asukkaille niitä palveluita, joita asukkaat tarvitsevat, jotta elämä olisi laadukasta. Näistä syistä meidän täytyy kuulla yritysten tarpeita ja luoda niille mahdollisimman hyviä toimintaedellytyksiä. Yritysten tarpeiden kuuleminen on parasta mahdollista sosiaalipolitiikkaa.

Jotta jaettavaa on, huolehditaan, että mahdollisimman moni on mukana rakentamassa yhteiskuntaa. Sitä paitsi yksilön hyvinvoinnille on tärkeää, että saa tuntea itsensä tarpeelliseksi. Työllistymistä on siis edistettävä. Vaikka henkilö olisi osatyökykyinen, hänen tulee saada osallistua yhteiskunnan rakentamiseen voimavarojensa mukaan. Nuorten ammattiin valmistuneiden mahdollisimman nopeaa työllistymistä tulee edesauttaa. Kun yksi on mukana, se luo hyvinvointia kaikille.

Valtuutettuna haluan olla aktiivinen keskustelija. Keskusteleminen tarkoittaa kaksisuuntaista viestintää, siis molempiin suuntiin. Valtuutettuna lupaan osallistua aktiivisesti keskustelufoorumien toimintaan kertomalla, minkälaisia suunnitelmia kaupungilla on. Toisaalta haluan viestiä kaupungin toimielimiin vantaalaisten terveisiä. Kerro siis sinä minulle, miten Vantaata tulisi kehittää.

Lähteet: Helsingin sanomat, Vantaan Kivistön kauppakeskus rakenteille ensi keväänä, 2.12.2015 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002870083.html Vantaan kaupunki, Vantaan ratikka osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 23.11.2020 https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/154093_Vantaan_Ratikan_OAS_23112020.pdf Vantaan kokoomus, Kivistön kauppakeskushanke etenee Kokoomuksen aloitteesta vauhdikkaaammin, 16.6.2020, http://www.vantaankokoomus.fi/artikkeli.aspx?a=vk1600620kivisto

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehdään yhdessä parempi Vantaa

  Tervetuloa kaupunginvaltuutettu Susanna Kaijun kotisivulle  Toivon, että olet minuun matalalla kynnyksellä yhteydessä:  susanna.kaiju@vantaa.fi 

Katse Kivistön suuralueen tulevaisuuteen

Kivistön suuralue on pinta-alaltaan suurin Vantaan seitsemästä suuralueesta. Kivistö koostuu monesta pienemmästä alueesta, joilla kaikilla on oma identiteettinsä ja erityispiirteensä. Suuraluetta yhdistää luonnonläheisyys, rauhallisuus ja yhteisöllisyys. On aika saada myös Kivistön ääntä Vantaan valtuustoon. Kivistöläisen taiteilijan Outi Antilan teos, Junan tuomat Viime päivinä olen kierrellyt paljonkin Kivistöä ja keskustellut minulle entuudestaan vieraiden ihmisten kanssa. Olen oppinut paljon siitä, mitä ihmiset toivovat Kivistön kehittämiseltä. Kivistöläiset arvostavat luontoa. Erityisesti Kvartsijuonen asemakaava huolettaa monia, sillä sen alle jäävän metsän moni kivistöläinen kokee omalle viihtymiselleen tärkeäksi viheralueeksi. Asemakaavaehdotuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2021. Sen jälkeen kaikilla vantaalaisilla on mahdollisuus jättää siitä virallinen muistutus. Kokemuksesta tiedän, että muistutuksilla on painoarvoa ja niitä kannattaa tehdä jokaisen, jota asia huolettaa

Miten maisema muuttuu kirkon nurkilla?

Toukokuun alkupuolella Kivistön kirkon mailla alkoivat metsätyöt. Jo aiemmin tiedettiin, että maisema tulee muuttumaan, sillä alue on nyt kaavoitettu asuinalueeksi. Katselmuksessa selvisi, että tällä haavaa rakennetaan asuinalueen kunnallistekniikka: viemäröinti, hulevedet, sähköt ja kadut laitetaan kuntoon. Saamme alueelle pienen vesiaiheen ja puistopenkit. Viime talvena saimme nauttia varsin hyvästä latuverkostosta. Hiihtolatujen pohjat ovat työlistalla. Puita ei ole tarkoitus kaataa enää enempää. Ihmisiä huoletti ajankohta, sillä ajoitus osui lintujen pesintään. Silloin ei pitäisi metsätöitä tehdä. Vein kirkkoherralle viestin puiden kaadon epäonnistuneesta ajankohdan. Kirkkoherra oli asiasta pahoillaan. Alueella on tehty myös liito-oravahavainto. Vantaan ympäristökeskuksesta saatiin kuitenkin tieto, että metsikkö ei ole liito-oraalle soveltuva pesimäympäristö, vaikka se toki onkin liito-oravan liikkumisympäristöä. Hankkeesta ei siis ole vakavaa haittaa Kivistön liito-oraville. Talo