Siirry pääsisältöön

Kivistön lähipalvelukeskus

 MarjaVerkon verkostoilta 6.4.2021

Tilaisuuden järjesti MarjaVerkko Lehdon edustajana toimi hankejohtaja Kenneth Nyman


Kuvituskuva PixabayProjektin käynnistyminen

Rakennuslupa on jätetty kolmisen viikkoa sitten, ja se on käsittelyssä. Tavoitteena on, että rakennuslupa voitaisiin saada alkukesästä ja varsinainen rakentaminen voisi alkaa siten kesällä. Aikomuksena on myös vauhdittaa projektia erityisluvalla, joka sallisi maanrakennustöiden alkamisen jo ennen varsinaista rakennuslupaa eli loppukeväästä.

Suurimpana riskinä aikataululle pidettiin mahdollisia rakennusluvasta tehtäviä valituksia, jotka saattaisivat viivästyttää hanketta.

Tällä aikataululla Lähipalvelukeskus voisi aueta joulumyyntiin 2022 eli vuoden 2022 marras-joulukuun vaihteessa.


Palvelut

Lähipalvelukeskukseen tulevista vuokralaista on julkistettu: Lidl, S-market ja Vantaan kaupunki. Vuokralaisia on riittävästi, jotta projekti voidaan käynnistää, ja projektin aikana niitä saadaan lisää. Neuvotteluja käydään uusien toimijoiden kanssa jatkuvasti. Myös vuokralaisella on keskeinen rooli siinä, milloin sopimuksista tiedotetaan.

Kuntosali on ainakin tulossa. Palveluntarjoajaa ei vielä tiedetä tai julkisteta.

Lähipalvelukeskukseen toivotut toimijat pohjautuvat vahvasti kesällä 2020 tehtyyn asukaskyselyyn. Lehto pyrkii saamaan lähipalvelukeskukseen Lidlin ja S-marketin lisäksi ainakin: apteekin, Alkon, eläintarvikekaupan, ravintoloita ja kahviloita. Vuokralaiset valitaan niin, että tulee vain yksi vahvasti samalla toimialalla toimiva yritys: jos siis yhden parturin kanssa tehdään sopimus, toisen kanssa ei enää tehdä. Samoin ravintoloita pyritään saamaan erilaisia. Joillakin ravintoloilla tulee olemaan mahdollisuus katutason terassiin. Jollekin toimijalle on tarjolla myös kattoterassi.


Vantaan kaupungin tiloja tulee ainakin kirjastolle, nuorisotilalle, terveysasemalle ja monipuolisiksi asukastiloiksi (värkkäämö, lukusali, etätyöpiste, kokkaustila ... ).


Vaatekauppoja ei lähipalelukeskukseen ole tulossa.


Parkkipaikat

Lähipalvelukeskuksen parkkipaikoista tulee ilmaisia ja lyhytaikaisia. Parkkipaikat ovat tarkoitettuja lähipalvelukeskuksessa asioiville. Asiakkaalla tulee olemaan mahdollisuus myös pidempiaikaiseen parkkeeraamiseen, jos siitä on valmis maksamaan. Ilmaisen parkkeeraamisen kestosta ei ole vielä varmuutta, mutta se voisi olla esimerkiksi kaksi tuntia.


TiedottaminenSeuraava asukastilaisuus on 22.4.2021 Lehto on siellä mukanaMitä Kivistöön suunnitellaan? - Kivistön yleisöilta

Kiitos hyvin järjestetystä tilaisuudesta MarjaVerkko ja Lehdon Kenneth Nyman!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tehdään yhdessä parempi Vantaa

  Tervetuloa kaupunginvaltuutettu Susanna Kaijun kotisivulle  Toivon, että olet minuun matalalla kynnyksellä yhteydessä:  susanna.kaiju@vantaa.fi 

Katse Kivistön suuralueen tulevaisuuteen

Kivistön suuralue on pinta-alaltaan suurin Vantaan seitsemästä suuralueesta. Kivistö koostuu monesta pienemmästä alueesta, joilla kaikilla on oma identiteettinsä ja erityispiirteensä. Suuraluetta yhdistää luonnonläheisyys, rauhallisuus ja yhteisöllisyys. On aika saada myös Kivistön ääntä Vantaan valtuustoon. Kivistöläisen taiteilijan Outi Antilan teos, Junan tuomat Viime päivinä olen kierrellyt paljonkin Kivistöä ja keskustellut minulle entuudestaan vieraiden ihmisten kanssa. Olen oppinut paljon siitä, mitä ihmiset toivovat Kivistön kehittämiseltä. Kivistöläiset arvostavat luontoa. Erityisesti Kvartsijuonen asemakaava huolettaa monia, sillä sen alle jäävän metsän moni kivistöläinen kokee omalle viihtymiselleen tärkeäksi viheralueeksi. Asemakaavaehdotuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2021. Sen jälkeen kaikilla vantaalaisilla on mahdollisuus jättää siitä virallinen muistutus. Kokemuksesta tiedän, että muistutuksilla on painoarvoa ja niitä kannattaa tehdä jokaisen, jota asia huolettaa

Miten maisema muuttuu kirkon nurkilla?

Toukokuun alkupuolella Kivistön kirkon mailla alkoivat metsätyöt. Jo aiemmin tiedettiin, että maisema tulee muuttumaan, sillä alue on nyt kaavoitettu asuinalueeksi. Katselmuksessa selvisi, että tällä haavaa rakennetaan asuinalueen kunnallistekniikka: viemäröinti, hulevedet, sähköt ja kadut laitetaan kuntoon. Saamme alueelle pienen vesiaiheen ja puistopenkit. Viime talvena saimme nauttia varsin hyvästä latuverkostosta. Hiihtolatujen pohjat ovat työlistalla. Puita ei ole tarkoitus kaataa enää enempää. Ihmisiä huoletti ajankohta, sillä ajoitus osui lintujen pesintään. Silloin ei pitäisi metsätöitä tehdä. Vein kirkkoherralle viestin puiden kaadon epäonnistuneesta ajankohdan. Kirkkoherra oli asiasta pahoillaan. Alueella on tehty myös liito-oravahavainto. Vantaan ympäristökeskuksesta saatiin kuitenkin tieto, että metsikkö ei ole liito-oraalle soveltuva pesimäympäristö, vaikka se toki onkin liito-oravan liikkumisympäristöä. Hankkeesta ei siis ole vakavaa haittaa Kivistön liito-oraville. Talo